Sliperi

Det finns få saker som är mer irriterande än när kniven är slö när man ska laga mat.
Istället för att köpa nya, ta med dina slöa knivar och kom in till vår slipmästare så hjälper vi dig!

Dina knivar blir som nya!

Våra slipmästare slipar upp en ny skäregg från grunden åt dig (eggen blir som ny och får åter igen formen av ett stort ”V”). Många privatpersoner tror felaktigt att de slipar en kniv med en brynstål (keramiskt eller med diamantbeläggning), skärpstål, baksidan på en tallrik eller med den hemmaslip man gått och köpt (manuell eller elektrisk). Dessa produkter skärper endast upp eggen så att kniven blir vass igen – men bara för stunden! Du sliter samtidigt ner eggen. När eggen är helt nersliten har den formen av ett ”U” och då kan du inte skärpa den vass längre. Då måste en ny skäregg arbetas fram (stort ”V”) och det är här vi som professionellt sliperi kommer in i bilden.

Vi kan även omprofilera trasiga knivar med avbrutna toppar eller som har djupa hack i eggen så att du kan använda dem igen.